Please select your page

Планиране на системата

За да отговорим точно на вашите конкретни очаквания, ние изграждаме различни типове системи. Добре е да отделите малко време и да обмислите как точно желаете да изглежда вашата система, кои уреди да бъдат управлявани и какъв да бъде контрола. Прочетете дадените по-долу въпроси и се опитайте да си изградите първоначална представа за вашата система. Ако някой от въпросите ви затруднява, ако се двуомите или имате неясноти, посетете наш офис и поговорете с нашите инженери. Ние няма да ви съветваме какво да управлявате - това е ваше решение. Ще ви покажем действащи системи и ще получите детайлна техническа информация по всички въпроси, които ви интересуват.

01. Какви уреди желаете да управлява вашата система?


Добре е предварително да планирате какво желаете да управлява вашата система. Опитайте се още в началото на проекта да си представите какви сцени на контрол ще организирате. Кои осветления ще бъдат плавно регулирани? Ще управлявате ли щорите? Гаражните врати? Климатиците? Радиаторите на парното отопление? Телевизорите, сателитния приемник и озвучаването в дома? Предвиждате ли контрол на цвета на светодиодни осветления? Запознайте се с възможностите за контрол, описани в раздел Възможности и изберете кои от тях желаете да използвате? Кои допускате, че можете да добавите в бъдеще? Опитайте се да си представите вашата система и ни разкажете как изглежда тя. Ние ще направим всичко по силите си, за да отговорим на вашите очаквания.

02. Какъв е предпочитания от вас интерфейс за контрол?

Обмислете и решете как искате да управлявате вашия дом. Кой от начините за контрол на системата ви допада най-много - с активни стенни панели, с дистанционни или със стандартни стенни ключове. Повечето изградени от нас системи, на практика се контролират с комбинация от изброените начини. Ако такова е и вашето желание, помислете в кои помещения и на кои места ще поставите стенни панели за контрол и къде искате да имате стенни ключове за активиране на готови сцени. Помислете също за това, желаете ли да разполагате с отдалечен контрол на дома? Кажете ни кои са предпочитаните от вас мобилни устройства? Какво желаете да контролирате през тях и при какви събития в дома да получавате известия от системата?

03. Какви са вашите основни приоритети и очаквания?

Към всеки наш проект ние подхождаме индивидуално. Не изграждаме еднотипни системи. За да направим оптималното за вас предложение е добре да знаем какво очакватe от системата и кои са вашите основни приоритети:

 • Удобство
 • Енергийна ефективност
 • Съвременна визия на дома
 • Защита и сигурност
 • Отдалечен контрол и известяване
 • 04. Планирате ли бъдещо разширение на системата?

  Ако предвиждате управление на уреди и системи, които все още не са монтирани в дома, но планирате в бъдеще да ги добавите към възможностите за контрол, е добре да ни информирате. Това ще ни помогне да изберем най-подходящия за вашите нужди вариант на системата. Ако разполагаме с информация за бъдещите ви планове ще можем да заложим съответните възможности за разширение и своевременно да ви предупредим за всички технически детайли, за които не сте помислили и които биха ви изненадали в бъдеще.

  Нашите съвети:


  1. Не оставяйте планирането на вашата система за последния момент. Дори детайлната планировка няма да ви отнеме много време, а успешният резултат от нашата работа изисква да осигурим добър синхрон с останалите фирми, работещи по оборудването и дизайна на дома.

  2. Посетете наш офис и вижте на живо интерфейсите за контрол. Това е най-добрия начин да добиете представа за това как работи системата и какви възможности може да ви осигури.

  3. Ориентирайте ни за бюджета, който сте предвидили за автоматизация на дома. Това ще ни помогне да изберем оптималното за вас решение - тип на системата, начини на контрол и възможности за бъдещо разширение.

  4. По време на работата ни, поддържайте непрекъснат контакт с нас и ни информирайте своевременно за всички промени в проекта, дизайна на дома и уредите, предвидени за контрол. Ние сме наясно, че в процеса на работа често се налагат промени и когато сме информирани реагираме адекватно, без да забавяме общия процес.

  5. Когато сте доволни от нашата работа - споделете го с нас. Ние влагаме много старание в това, което правим. Добрата оценка е важен стимул, към който екипа ни винаги се стреми.