Please select your page

Защо да изберете нас?

В началото на нашата дейност не беше нужно да обясняваме Защо да изберете нас? Макар и популярни в света, системите за домашна автоматизация просто не се предлагаха в България. Днес клиентът може да направи своя избор от голям брой фирми и решения. Това не ни плаши. Напротив, то е сигурен признак за повишения интерес към нашите продукти. За изминалите години ние изградихме много обекти, научихме много и днес не ни затруднява да ви убедим в предимствата на нашите знания, на опита ни и най-вече на системите, които предлагаме.


Предимства на нашите системи

 • Системата за автоматизация трябва да улеснява вашето ежедневие!

  Ако контролът на дома ви изглежда труден и неинтуитивен, такава система ще усложни ежедневието ви, вместо да го улесни. Контролът трябва да бъде лесен, интерфейсът - изчистен от излишни елементи. Потребителят трябва да получи възможност сам да избере какво да вижда и как да управлява дома си. За нас това е основен принцип! Ако използването на системата прави живота ви по-труден, това означава, че системата не е съобразена с вашите потребности, с вашия стил и начин на живот.
  На практика, за нас не е трудно да спазваме този принцип. Ние изграждаме различни типове системи и натрупаният с годините опит ни позволява да изберем най-подходящата за вашите нужди. Всички наши системи позволяват допълнително разширение и надграждане както с нови функционалности, така и с контрол на допълнителни уреди. Ако първоначалните ви изисквания към системата са били скромни, а впоследствие решите, че искате да разширите възможностите за контрол, това няма да ни затрудни. Системите, които изграждаме са от съвременнен тип, имат гарантирана поддръжка и позволяват надграждане по всяко време.

 • Системите, които изграждаме са организирани на модулен принцип.

  На практика това означава, че можем да изградим система, която контролира само осветлението в дома. По всяко времe към нея могат да бъдат добавени нови осветления, контрол на щори, завеси, сенници, гаражни и дворни врати , електоуреди , управление на климатизацията и мултимедията в дома (TV, сателитен приемник, озвучаване). Всички контролирани устройства ще се появят върху общия панел за контрол, като вида на интерфейса ще се запази такъв, с какъвто вече сте свикнали.

  Модулната структура има няколко основни предимства:

  • Лесно се адаптира към вашия бюджет.
  • Позволява ви да заложите основата на система от съвременен тип, с възможности за надграждане.
  • Осигурява ви избор на възможности за контрол, които са ви реално необходими.
  • Позволява интеграция с вече съществуващи в дома ви уреди и системи.
 • Бързодействието на системата е важен фактор!

  И ние го знаем! Бързодействието е особено важно при изпълнение на сцени и общо изключване, когато поредица от действия трябва да бъдат изпълнени за кратко време. В системите от по-нисък клас, използващи комуникация през съществуващата 220V-ова мрежа, бързодействието на системата е ограничено и не позволява организиране на сцени с по-голям брой едновременни действия. Във всички наши системи от среден и висок клас е осигурено чувствително по-високо бързодействие, което позволява както изграждането на по-голяма система, така и организирането на сцени на осветление и климатизация с управление на значително по-голям брой уреди и осветления.
  Посетете един от нашите демонстрационни центрове и сами ще се убедите във високото бързодействие на изгражданите от нас системи. В зависимост от типа на вашата система, броя на управляваните уреди и осветления и вашите планове за бъдещо разширение, ние ще изберем оптималния за вас вариант, осигуряващ надеждна и бърза работа при контрол на дома.

 • Ние ще интегрираме вашата система
  към вече съществуващото в дома ви оборудване

  Важно предимство на нашите системи е възможността за интеграция към вече съществуващи в дома уреди и оборудване. Климатизация, видеонаблюдение, поливни системи, охрана - това са само част от възможностите за интеграция, които можем да предложим. В зависимост от вашите очаквания ще осигурим и различна степен на интеграция - от опростен контрол, до пълна интеграция с управление на всички функции. За пример, при интеграция със съществуваща система за охрана, можем да осигурим базов вариант, изпълняващ определени действия при активация, деактивация и сигнал за нарушител, както и пълна интеграция с извеждане върху вашия таблет или смартфон на текущия статус на всеки сензор за охрана (проверка за забравени прозорци и врати, движение в помещенията и т.н), контрол на осветление от сензорите за охрана и изпълнение на зададени действия при сигнали за пожар и наводнение. Аналогично контрола на климатизацията може да осигури както включване и изключване на климатиците (при базов вариант), така и отдалечено управление на всички функции на климатика - избор на режим, задаване на температура и т.н. Повече информация и примери ще намерите тук.

 • Какво реално се случва при подаване на команда ?

  В системите от по-нисък клас се използва еднопосочна комуникация, което на практика означава, че вие нямате информация за текущия статус на управлявания уред (включен или изключен). Когато системата се управлява от различни членове на семейството е изключително полезно да имате обратна връзка от изпълнителните модулите. Всички наши системи от среден и висок клас използват двупосочна комуникация, благодарение на което текущия статус на всеки уред, щора, климатик и т.н. се опреснява върху екрана на вашия таблет или смартфон при всяка промяна, направена от локален ключ за осветление, дистанционно, стенен панел или мобилно устройство на друг член на семейството. Двупосочната комуникация осигурява също надеждно изпълнение на всяка команда, като повтаря управляващия сигнал в случай, че не е получено потвърждение от изпълнителния модул. Тя издига качеството на работа на вашата система до чувствително по-високо ниво, с голяма надеждност и адекватно функциониране, особено при контрол от различни места и от различни потребители. При системите с двупосочна комуникация можете също отдалечено да проверите за забравени уреди и осветления, което ще гарантира безопасността на дома и ще предотврати излишен разход на енергия.

 • Как да включа осветлението ?

  Дори за първи път да влизате в дом, в който е изградена наша система, няма да ви се наложи да си зададете този въпрос. Системата запазва стандартния контрол на всичко в дома. Локалният контрол от стенните ключове за осветление ще остане непроменен, така че всеки ваш гост може да използва конвенционалния начин на контрол, с който е свикнал. Нещо повече - имате пълна свобода на избора на модел и производител на ключовете за осветление. За вашата система, този избор не е от значение, така че можете напълно да го съобразите с изискванията към дизайна на дома. Ако след време пожелаете да промените ключовете, модулите за контрол остават без промяна зад новите ключове и без необходимост от никакви корекции и настройки на системата.
  Паралелно със стандартния контрол, системата ще ви осигури ред допълнителни възможности - активиране на готови сцени на осветление, общо изключване, плавно регулиране на всяка линия както от ключа за осветление, така и от активните стенни панели, мобилните устройства и всяко от дистанционните управления.

 • Изграждането на система за автоматизация не изисква ремонт на дома

  В зависимост от вашите предпочитания и текущото състояние на обекта (завършен или новостроящ се обект) системата за автоматизация може да бъде изградена с или без допълнително структурно окабеляване. При вече завършени домове и сгради ние изграждаме системи, които не изискват никакво допълнително окабеляване (респективно къртене и ремонти). Модулите за контрол, които се използват при такъв тип система се монтират зад съществуващите ключове за осветление и контакти. Размерът на всички модули е съобразен със стандартните стенни конзоли и не е необходимо те, или съществуващите ключове, да бъдат подменяни. В нашата практика често се е налагало да изградим система без обекта (дом, офис, ресторант, хотел) да спира работа, без да се нарушава готовия вътрешен дизайн и без да бъдат притеснявани обитателите на дома, посетителите или клиентите. Изграждането на такава система е процес, който не налага замърсяване и шум, не изисква продължително спиране на електрозахранването.

 • Ние изграждаме различни типове системи

  С годините работа в областта на домашната и сградна автоматизация, ние натрупахме опит, преминахме през използването на различни протоколи за комуникация, различни типове контрол и различни интерфейси. В резултат, днес сме способни да предложим на клиентите си избор от разнообразни решения, който да отговори максимално на конкретните предпочитания и очаквания за цена и възможности. Същвременно, в зависимост от желанието на клиента, системата може да включва само тези функционалности, които са реално необходими за конкретния клиент, като позволява разширение по всяко време с добавяне на нови възможности.
  Протоколите за комуникация, които използваме са утвърдени и се поддържат от водещите производители на оборудване за автоматизация. Изгражданите от нас системи са съвместими с модули и контролери на различни компании, което ни позволява да бъдем гъвкави и да покрием максимума от възможности за контрол, избрани от нашите клиенти.

 • Ние уважаваме вашето желание да бъдете независими!

  Системите, които изграждаме НЕ използват отдалечен контролер или сървър. Централният контролер на вашата система е ваша собственост и е разположен във вашия дом. Благодарение на това вие не сте зависими от допълнителни услуги, лицензи или абонаменти, които изискват заплащане на месечни или годишни абонаментни такси. Отдалеченият достъп до вашата система се осъществява чрез директен достъп на мобилните устройства, които вие използвате до този централен контролер. Изключение от това правило са само системите от серия PRO, при които отдалеченият достъп се осигурява през акаунт и централен сървър на Control4. При тази серия, локалният контрол се осъществява през вътрешната мрежа на системата и също не се таксува по никакъв начин, но се заплащат годишни абонаментни такси за приложенията за отдалечен достъп през мобилни устройства. Всички останали серии (ULTRA, OPTIMA, PCM, STATIC и SIMPLE) са изцяло автономни и веднъж изградени не изискват използване на никакви допълнителни платени услуги. По-подробна информация за типовете системи ще намерите тук.

 • Интерфейса за контрол трябва да отговаря на вашите предпочитания

  Персонализацията ще направи вашата система различна от всички останали, ще я адаптира към вашите нужди, стил и начин на живот. Интерфейса на таблетите и мобилните устройства ще бъде подреден, според вашите предпочитания. В процеса на персонализация ще бъдат организирани сцени на осветление и режими на климатизация. За мултимедийните устройства, в интерфейса на преносимите панели ще бъдат подредени по желания от вас начин всички избрани бутони за контрол. Съгласно вашите изисквания ще бъде организирано меню с любими телевизионни канали. Ще се зададат всички събития, при които желаете да получавате SMS или Email известие. За уредите, които трябва да бъдат автоматично включвани или изключвани в определени часове и дни, ще бъдат организирани таймери. При персонализацията ще се укаже също какви действия да извършва системата при напускане на дома и как да симулира присъствие когато отсъствате за по-дълго време.
  Персонализацията се извършва на два етапа - първоначална персонализация (при изграждане на системата) и допълнителна настройка - след като са изминали няколко седмици от нанасянето ви в дома и вече имате по-ясна представа за това как е по-добре да се организира вашата система.


Нашият начин на работа

 • Ние не изграждаме еднотипни системи

  Имаме индивидуален подход за всеки проект. Внимателно изслушваме клиентите си защото знаем, че ако сме разбрали правилно техните очаквания, ще отговорим на изискванията им и те ще останат доволни от нашата работа. Свържете се с нас или посетете наш офис и поговорете с нашите инженери. Ние няма да ви съветваме какво да управлявате - това е ваше решение. Ще ви покажем действащи системи и ще получите детайлна информация по всички въпроси, които ви интересуват.

 • Планираме и обмисляме всеки детайл

  Системите за контрол на дома са гъвкави. Всяка система може да бъде изградена по различни начини и правилния подход ще оптимизира както вашите разходи, така и самата работа на системата. Ние не работим хаотично. Предварително планираме и обмисляме всеки детайл от вашата система. Съобразяваме възможностите за бъдещо разширение, за промяна мощността на контролираните уреди и за добавяне на нови функционалности.

 • Не причиняваме забавяния

  Изграждането на системата за автоматизация изисква непрекъснат синхрон с всички фирми, работещи по електрообзавеждането на дадения обект - осветление, климатизация, охрана и пожароизвестяване. Поддържаме постоянна връзка с фирмите, информираме се за всички промени по оборудването и дизайна, които касаят системата, реагираме бързо и при необходимост предоставяме нашите предложения към колегите. Наясно сме, че заданието на клиента често се променя "в движение" и с готовност приемаме това предизвикателство.

 • Ние знаем, че сроковете са важни за вас

  Не ги определяме произволно. Съобразяваме ги с процеса на работа, текущия етап на обекта и естествено с вашето желание. Поддържаме складови наличности от необходимите ни модули и при нужда сме способни да организираме бързи доставки. Нашите екипи работят организирано и не губят своето и вашето време. Съобразяваме се с останалите фирми, работещи на обекта и се стараем да не забавяме и тяхната работа. Добрата организация и навреме завършената поръчка е както във ваш, така и в наш интерес.

 • Ние не оставяме отпадъци

  По време на работа ни, ние опазваме вашия дом, настилките, уредите и обзавеждането. Не оставяме отпадъци. Използваме предпазни средства и почистваме местата, на които сме работили. Не нарушаваме елементите на дизайна и не притесняваме обитателите на дома. Като цяло, изграждането на системата за автоматизация е процес, който не налага замърсяване и шум и рядко изисква продължително спиране на електрозахранването.

 • Детайлен архив за всяка, изградена система

  Когато завършим вашата система, вие ще получите опис с разположението и настройките на всяко, монтирано в дома ви оборудване. Архив на системата ще бъде съхранен и в нашата фирмена документация. Това ще ни позволи да реагираме бързо при всяко ваше желание за последващо разширение, добавяне на нови уреди и функционалности или промяна на настройките. За нас понятието доволен клиент не се изчерпва с вашите впечатления при завършването на обекта. Клиентът трябва да остане доволен и впоследствие, в процеса на ежедневно използване на системата.

 • Гаранцията на нашите системи е реална

  Модулите, които използваме са качествени. Произведени са от водещи производители и отговарят на всички изисквания за качество. Монтажа и програмирането им се извършват в съответствие с дадените от производителя препоръки. Всички връзки се изпълняват с необходимото внимание. Параметрите се програмират в работните диапазони на модулите. След всичко това, за нас не е трудно да осигурим и спазваме нашите гаранционни условия и ние го правим с лекота.