Please select your page

Възползвайте се от възможностите за единен контрол на всичко в дома

С избор от падащо меню можете директно да включите телевизора на избран телевизионен канал. Действието може да бъде асоциирано и към различни готови сцени - кино, вечеря, парти, а също така, да стане част от режима за симулация на присъствие, който може да се активира в определени часови диапазони, когато искате да предпазите дома си при по-продължително отсъствие..

В общия интерфейс за контрол на дома може да бъде организирано зонално озвучаване и управление на всички мултимедийни устройства - TV, SAT, медиен сървър или DVD плейър. Избрани общи команди могат да бъдат изведени на екрана за конкретната стая или според вашите предпочитания да бъде организиран отделен екран само за контрол на мултимедията. Всеки един бутон от стандартните дистанционни на вашите телевизор, сателитен приемник, DVD и аудио усилвател, може да бъде изведен в интерфейса и подереден по избрания от вас начин. От един и същи екран можете да управлявате както осветлението и уредите в дома, така и всички медийни устройства - да изберете филм или музика и да посочите на кой от телевизорите или в кое помещение да бъде възпроизведена, да регулирате нивото на звука и др..


Контрол на озвучаването

Изберете любимата си музика

Изберете любимата си музика от вашата лична колекция, като използвате всички улеснения за търсене - по жанр, изпълнител, албум и заглавие, в подредба по азбучен ред. За всеки албум или изпълнител, на екрана ще бъдат изведени допълнителна информация и снимки.
Интерфейсът за контрол позволява също да изберете източник на медията - медиен сървър с вашата музика, DVD плеър или онлайн източник - YouТube, TED и над 100 000 Интернет радиостанции, формат MP3 и WMA. Системата поддържа също Airplay и DLNA за директен стрийминг от компютър, харддиск или избрано мобилно устройство (iPhone, iPod, смартфон, таблет или MP3 плейър).
При възпроизвеждане на музикални файлове няма компресия и загуба на качество, защото системата възпроизвежда всички музикални файлове във форматите, в които те са записани. Поддържани файлови формати са: MP3, iTunes Plus, WMA, AAC (MPEG4), AAC+, Ogg Vorbis, Audible (format 4), Apple Lossless, Flac (lossless) музикални файлове и некомпресирани WAV и AIFF файлове. Системата подлежи на постоянна поддръжка и обновление, което гарантира непрекъсната съвместимост с всички съвременни, актуални файлови формати.
Изберете къде ще я слушате

Насочете избраната от вас музика към зоната на дома, в която желаете да я слушате. Чрез интерфейса за управление можете да включвате до 32 плейъра в групи по ваш избор и да избирате отделни плейлисти, радиа или музикални услуги за всяка група, като в зависимост от вашите предпочитания, да слушате един и същи плейлист навсякъде в дома (например при активиране на сцена Парти) или различна музика в до 10 различни зони на озвучаване (или помещения).
Всички настройки на озвучаването (общи и за всяка отделна зона) са изведени на общия интерфейс за контрол на дома. Различни готови сцени на озвучаване могат да бъдат стартирани при избор на готова сцена - Събуждане, Вечеря, Парти, Релакс или при симулация на присъствие в дома.
Както всички останали уреди, управлявани от системата, озвучаването може да бъде съчетано с различни, предварително зададени режими на осветление, позиция на щори и др. Избрани светодиодни осветления могат да бъдат включени в определен цвят или в режим на синхронизация със звука от аудио системата.


Контрол на медията в дома

Изберете си филм

От интерфейса на преносимия панел (или таблет) за контрол ще имате достъп също до вашата персонална колекция от филми, съхранявана на твърд диск (медия сървър). Както и при контрола на озвучаването, когато желаете да изберете филм, интерфейса ще ви осигури всички възможности за търсене - по заглавие, сюжет, година, актьори и други, подредени по азбучен или хронологичен ред. За всеки филм на интерфейса ще бъдат изведени допълнителна информация и снимки.
Освен филми от личната ви колекция, системата позволява също избор от различни Интернет източници - YouTube, TED, MTV, както и голям брой онлайн телевизии. Поддържат се всички съвременни видео формати: AVI, MPEG4 H.264, FLV, MKV, XVID както и възпроизвеждане на 3D съдържание. Списъкът с поддържани формати подлежи на непрекъснато обновяване. Към всеки филм от вашата персонална библиотека могат да се добавят субтитри на желания език, както и да се коригира тяхната визуализация - размер, шрифт, цвят и позиция върху екрана на телевизора.Насочете го към желания TV

Избраният от интерфейса филм може да бъде насочен към всеки от телевизорите в вашия дом. Нещо повече, системата позволява да изберете няколко заглавия и да ги пуснете едновременно в различни стаи. Ако сте избрали да гледате филм в дневната и впоследствие пожелаете да се преместите в друга стая, с едно натискане на бутон върху таблета можете да пренасочите филма, който гледате към новата стая, като той ще продължи върху новия телевизор от мястото, на което е прекъснат. Системата може да съчетае това с незабавна подготовка на новата стая за гледане на филм - намаляване силата на осветлението, спускане на щорите, установяване на климатика на зададена температура и др. Всички тези възможности се осигуряват програмно, като сцените се персонализират според вашите конкретни желания. Организацията на различни нови сцени на контрол не изисква хардуерни промени по вече изградената ви система.


Управлявайте всички устройства от общия интерфейс на вашата система

Как ще изглежда интерфейса за управление на мултимедията е изцяло ваш избор. Ние персонализираме визията за всеки отделен клиент. Вие ще решите кои бутони от оригиналните дистанционни управления да бъдат изведени на екрана на таблета и как да бъдат подредени.
Ако търсите изчистен итерфейс можете да използвате само основните бутони за управление на мултимедията (включване, избор на канал, регулиране на звука), изведени върху екрана за контрол на съответната стая, заедно с осветлението, щорите и климатика в стаята. Ако предпочитате да разполагате с повече възможности за контрол, ще организираме за вас отделен екран за контрол на мултимедията, като вие ще посочите как да изглежда той, кои бутони да включва и как да бъдат разположени.


 • Slide
  с използване само на
  определени бутони в
  общия екран за стаята
 • Slide
  или със самостоятелен екран,
  предвиден само за контрол
  на мултимедията в дома
 • Slide
  Дизайна на екрана се
  персонализира според
  вашите предпочитания

Използвайте удобството на готовите сцени

Сцена КИНО

Сцената може да бъде стартирана от активен стенен панел, дистанционно управление или от стандартен стенен ключ за осветление в дневната. Тази сцена предлага много възможности и би ви спестила цяла поредица от действия, които обикновено съпровождат подготовката на дома за едно приятно гледане на любим филм. Обикновено сцена "Кино" започва с плавно намаляване на всички осветления и спускане на всички щори в помещението. При желание на клиента определени осветления (над барплот, около хладилник и др.) могат да бъдат оставени в силно намалено състояние така, че да създадат фон около мястото на мултимедията и същевременно удобен достъп до избрани уреди. Климатиците или радиаторите в помещението се установяват на определена температура. Включват се телевизора или медийния проектор и системата за озвучаване. На екрана на преносимия панел за контрол се извежда менюто за избор на филми от вашата лична колекция или списъка от предпочитани телевизионни канали.
В сцената могат да бъдат организирани също различни действия в случай на позвъняване на входната врата - временно спиране на филма (пауза), увеличаване на осветленията в дневната и коридора, извеждане на картина от видеокамерата, която ще ви покаже кой е пред входа. На екрана на преносимия панел за контрол ще се появи бутон за дистанционно отключване на входната врата в случай, че желаете да приемете посетителя.


Сцена ПАРТИ

Сцената ще установи всички осветления в предварително зададени режими. При наличие на RGB светодиодни осветления, те ще се включат на избраните от вас цветове или ще се активира режим на ефекти - плавна промяна на цвета, честотна синхронизация с озвучаването или други. Климатиците ще преминат в режим "Комфорт". Дворното и фасадното осветление ще се включат на предварително зададените нива.

Мултимедията ще се установи на настроената граница на усилване, ще се активират фоновите осветления. Избрания плейлист с предпочитана музика автоматично ще се зареди върху стенните панели за контрол и преносимите таблети. Изпълнението на всичко изброено ще се осъществи за секунди и домът ви ще е готов за прекарване на приятна вечер с приятели. При стартиране в коледната вечер сцената "Парти" може да активира украсата на елхата и външната коледна украса на сградата, да запали камината, да зареди плейлиста с коледна музика.


Сцена РЕЛАКС

Действията, част от тази сцена зависят единствено от вашата представа за начина, по който трябва да изглежда дома когато желаете да се отпуснете. Освен установяването на зададени нива и цвят на осветлението, тази сцена може да включи вентилацията и озонирането на въздуха, да зареди подходяща музика и да включи в избран режим подовото отопление и климатиците. Ако сте избрали, при стартиране на сцената могат да бъдат подготвени сауната, солариума или джакузито. Щорите в помещението могат да бъдат установени на желана позиция. Ако впоследствие сте решили, че нещо липсва или не е подготвено по правилния за вас начин, всяко от действията в сцената може да бъде коригирано съгласно вашите предпочитания.