Please select your page

Контрол на щори

Богатият асортимент, широките възможности за монтаж и голямото многообразие от цветове и десени правят щорите предпочитано средство за слънцезащита. В съчетание с изоброените по-долу възможности за общ контрол на щори и осветление, интеграция към системата за охрана и асоцииране към различни готови сцени, получавате завършено решение, създаващо уют и модерна визия на дома.

Възможности:

 • Синхронизиран контрол на всички щори в дадено помещение.
 • Едновременно спускане на всички щори и изключване на всички осветления при активиране системата за охрана и напускане на дома.
 • Запаметени позиции на щорите и асоцииране към различни сцени - събуждане, вечеря, кино, парти, напускане и прибиране в дома.
 • Свободен избор на предпочитания от вас начин за контрол. Независимо управление от активни стенни панели, дистанционни управления и стандартни стенни ключове, с двупосочна комуникация и обновяване текущия статус на щорите върху всички интерфейси. • Автоматична промяна на позицията в определени часове на деня.
 • Автоматично управление в зависимост от външната осветеност
 • Автоматично прибиране на щорите при вятър или при получаване на метео информация с предупреждение за лошо време.
 • Пълна съвместимост с щори от различни модели - външни, вътрешни, хоризонтални, вертикални, ролетни, венециански, римски и др.
 • Запазване на локалното управление от стенни ключове за щори.
 • Не е необходимо закупуване на отделни дистанционни управления и окомплектоване с приемници и контролери. Системата поема контрола на всички щори в дома и ги извежда върху общия интерфейс заедно с осветлението, уредите, климатизацията и мултимедията.
 • Организиране на таймери с автоматична промяна в зависимост от сезона и часовете на изгрев и залез за конкретното местоположение.

 • Завеси

  Всички, изброени по-горе възможности за контрол на щори, могат да бъдат приложени и при управлението на завесите в дома. Приводи за задвижване на завеси се предлагат от много производители, в различни варианти и като правило са оборудвани с отделни дистанционни за контрол, което е неудобно, нерентабилно и рядко позволява едновременно управление и синхронизация. Контролът на завесите може да бъде изведен върху активните стенни панели, както и да бъде осъществен от всяко от дистанционните управления на нашата система, съвместно с контрола на осветлението, климатизацията и мултимедията.


  Гаражни и дворни врати

  Задвижването на гаражните и дворни врати може да бъде интегрирано в системата за контрол по различни начини в зависимост от вашите предпочитания. Сигналът за отваряне може да се подава посредством един от допълнителните бутони на стандартното дистанционно управление на системата за охрана, като това може да бъде съчетано с ред други действия - включване на осветлението пред гаража и по входните алеи, стартиране на вентилацията в гаража, временно изключване на разпръсквачите на поливната система, които се намират в непосредствена близост до входа и др.
  Друг вариант е автоматичното отваряне на дворната и/или гаражната врата когато вашият автомобил доближи на определено разстояние до дома. Функцията се реализира благодарение на възможностите за GPS локализация, поддържани от системата и нейните приложения. Примерен сценарий за такъв тип управление можете да видите тук.


  Сенници

  Управлението на сенници почти винаги е съчетано с автоматично прибиране при силен вятър. За целта повечето фирми доставят сенниците в комплект с анемометричен сензор, отделен контролер и отделни дистанционни управления. В случай, че сенниците се управляват от нашата система, можете да поръчате само електромеханичния привод, без сензори, контролери и дистанционни. Управлението ще се поеме изцяло от общия централен контролер на системата, като сенниците ще могат да бъдат контролирани от всяко нейно дистанционно, активен стенен панел, мобилно устройство или стандартен стенен ключ. При наличие на силен вятър, автоматичното прибиране на сенника ще се активира от общия за цялата система анемометричен сензор, заедно със спускането на всички щори, а в случай на получаване на метео данни с предупреждение за лошо време, сенниците ще бъдат прибрани превантивно още преди достигане на критичната за тях скорост на вятъра.


  Входни врати - контрол на достъпа

  Управляемите брави са съвместими с всички типове врати и всички заключващи системи, предлагани на пазара. Интеграцията със системата не премахва общоприетите начин за отключване. Те се запазват такива, каквито вие предпочитате, като се осигуряват допълнителни възможности за контрол:

 • Във всеки момент сте информирани дали входната врата е отключена или заключена.
 • Ако сте забравили да заключите можете да го направите отдалечено, през вашия телефон.
 • Системата ще ви уведоми за всеки неуспешен опит за отключване (с погрешен код)
 • Системата ще ви уведоми за всеки опит за насилствено отваряне
 • При интеграция с домофонна система и/или видеонаблюдение, системата ще запази архив със снимка на всеки посетител, позвънил на входната врата когато не сте в дома.
 • Отключването на входната врата може да бъде осъществено по различни начини - от стандартното отключване с ключ, през управлението с код или безконтактна карта (RFID) до контрола от телефон или от всеки интерфейс на системата. Всяко отключване може да бъде съпроводено с SMS или Email известие до собственика. За да добиете по-детайлна представа за удобството, което тези възможности създават ще разгледаме два примера за контрол, реализиран в наши обекти:

  Контрол от дома

  Ако гледате филм и се позвъни на входната врата можете да използвате таблета, с който управлявате мултимедията, за да проверите кой е посетителя на входа и ако решите, да отключите вратата. С едно натискане на бутон върху интерфейса можете да изпълните поредица от действия - временно спиране на филма (пауза), увеличаване на осветленията в дневната и коридора, извеждане на картина от видеокамерата, която ще ви покаже кой е пред входа. На екрана на преносимия панел за контрол ще се появи бутон за дистанционно отключване на входната врата в случай, че желаете да приемете посетителя. Ако не желаете - с повторно натискане ще възстановите съществуващите настройки - осветленията ще се намалят, а филма ще продължи от момента, в който е спрян (повече информация за контрола на мултимедията в дома ще намерите тук).


  Отдалечен контрол

  Отсъствате от дома за по-продължително време и се налага да предоставите достъп на ваш приятел или съсед. От интерфейса за отдалечен контрол, който използвате върху вашето мобилно устройство (iPhone, iPad, Android смартфон, таблет или лаптоп) можете да подадете команда за отключване на входната врата. Командата може да е съчетана с пълно или частично деактивиране на системата за охрана на дома, включване на определени осветления, активиране на камерите за видеонаблюдение в режим на постоянен запис и др. Ако желаете да дадете достъп на посетителя само до определено помещение, можете да деактивирате охраната само в избрани зони на дома, като по този начин ще разрешите само определен маршрут. В случай, че сте дали достъп само до помещението на гаража например, ако посетителят влезе в друго помещение, системата незабавно ще ви извести. Повече информация за управляемите електронни брави и възможностите за контрол на достъпа можете да намерите тук.